Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Újpesti TE - Vasas Bp.Stars Mérkőzés beszámoló

2010.01.14. 18:37 | Szotyeee | Szólj hozzá!

 


A Dab, az SC és az UTE után a Stars is bejutott a Final Fourba

 

 

 

 
Az újpesti meccsnek elsősorban a vendégek számára volt tétje, hiszen Glen Williamson alakulata még nem biztosította be a helyét a magyar-román közös bajnokság négyes döntőjében. Persze, botorság lenne azt állítani, hogy a lila-fehéreknek mellékes lett volna az észak-pesti rangadó végkimenetele, hiszen ezen a találkozón is lehetett OB I-es pontokat gyűjtögetni.

Nos, akik a főváros életét összekuszáló buszos sztrájk miatt késtek valamennyit, lemaradtak az első találatról. Sille Tamás ugyanis már a 4. percben megszerezte a vezetést a káposztásmegyerieknek. A vendégegyüttest érezhetően fűtötte a vágy, hogy visszavágjon az UTE-nak a vasárnap az IceCenterben elszenvedett 4-2-es vereségért. Így aztán tempós játékkal, és némi Stars-fölénnyel teltek a percek. Újpesti oldalon a szokásosnál kevesebb volt a lövési kísérlet - mintha kissé túlbonyolították volna akcióikat a hazaiak.

Ennek ellenére a már a második harmad 4. percében egyenlítettek, méghozzá emberhátrányban; Marcel Petrant állította ki ellenfele palánkra lökéséért Kincses Gergely játékvezető. Támadtak a látogatók, ám a lilák korongot szereztek, és egy villámkontra végén Hüffner Adrián passzából Németh Péter volt eredményes. A 26. percben a vezetést is megszerezhette volna Pék György együttese. Marcel Petran törte át a Vasas védőfalát, lövése után a korong Rajna Miklósról balra kipattant. Érkezett a vasárnap Káposztásmegyeren triplázó Ladislav Sikorcin, és újra prőbálkozott, de a pakk a vendégkapus fejvédőjén csattant. A 27. percben viszont újra a Starsnál volt az előny. Gergely Csaba lépett ki a jobb szélen, az UTE-védők csak ímmel-ámmal támadták, a csatár pedig éles szögből a hosszú, jobb sarokba bombázott. Becze Zoltán, az UTE kapusa alighanem önmagát is okolta ezért a gólért, mert még percekkel később is bosszúsan füstölgött magában. Ám mielőtt megnyugodhattak volna a vendégek, újfent egyenlített az Újpest. A 30. percben a vendégek harmadában volt buli, a pakk bedobása után Ladislav Sikorcin szerezte meg azt, egy csel után átpasszolt a bal oldalra, és a teljesen egyedül érkező Vitalij Kiricsenkónak csak be kellett terelnie a korongot a hálóba. A 35. percben megint változott az eredmény. Maszlov Szergej lövése után a korong átpörgött Becze Zoltánon, Virág Csabának pedig már csak be kellett pofoznia a hálóba. Mivel gyors egymásutánban ez már a második kapushiba(gyanús) eset volt, Pék György váltott, és Sájevics Andrásra bízta a lilák kapujának őrzését. Aki fél perccel később már ünnepelhetett is a társakkal, Borbás Gergely ugyanis takarásból - Szirányi Bence állt előtte - úgy lőtte el a korongot, hogy az Rajna Miklós lábvédői között surrant be a hálóba.

Az utolsó játékrészben hosszabb időre leállt a gólgyártás, a mezőnyben viszont továbbra is nagy csata dúlt. Az 53. percben különös körülmények között veszítette el egyik kulcsemberét az UTE. Történt, hogy a Stars harmadában, a bal szélen Svasznek Bence rázuhant Vitalij Kiricsenkóra, és még akkor is a hátán lovagolt, amikor tovább ütötte a korongot. A lilák légiósa az esetet követően lent maradt a jégen; szó se róla, nem lehetett kellemes élmény a majd' 90 kilós bekk alatt puhulni. Vitalij Kiricsenko végül saját lábán, de két társa által támogatva hagyta el a jeget. Ám amikor a hazai kispad elé ért, tett egy suhintó mozdulatot. Nem talált el senkit, de az esetet provokációnak tekintő káposztásmegyeriek közül többen azonnal talpra ugrottak a cserepadról. Kincses Gergely némi töprengés után 10 perces fegyelmit érő sportszerűtlenségnek minősítette az ukrán csatár magánszámát, akinek ezzel be is fejeződött a meccs. Nem sokkal később a társak is követhették a zuhanyzóba, nem maradt ugyanis döntetlen az eredmény. Az 58. percben Maszlov Szergej két remek csellel átkígyózott az újpesti védelmen, majd kissé balról, fonákkal a kapuba emelte a pakkot, megszerezve ezzel a mindent eldöntő gólt. Az utolsó 49 másodpercben az Újpest hat mezőnyjátékossal rohamozott, s bár 10 másodperccel a végső dudaszó előtt egy kapu előtti kavarodás végén a lilák ünnepelni kezdtek, Kincses Gergelyt nem lehetett "megetetni" - a vezetőbíró határozottan jelezte, a pakk nem jutott át a gólvonalon. A lefújást követően Ladislav Sikorcin is kapott egy 10 perces fegyelmit, de a lényegen ez már mit sem változtatott.

A 4-3-as Stars-győzelem azt jelenti, hogy a Dab.Docler, az SC Csíkszereda és az Újpest után a Vasas Bp. Stars is bejutott a MOL Liga Final Fourjába, amelynek Dunaújváros lesz a házigazdája. Az alapszakasznak azonban ezzel nincs vége, szombaton és vasárnap összesen négy mérkőzést rendeznek majd.

Újpest-Vasas Bp. Stars 3-4 (0-1, 3-2, 0-1)

Forrás : icehockey.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://utehockey.blog.hu/api/trackback/id/tr811672661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása