Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

OB 1. Idén is a Volán nyert

2010.04.02. 13:25 | Szotyeee | Szólj hozzá!

Ahogyan az várható volt, a Volán - mostani nevén Sapa Fehérvár AV 19 - magabiztosan söpörte be a magyar bajnoki címet.



Az elődöntőben a fehérváriak valósággal átgázoltak az FTC csapatán, (6-3, 11-1, 6-1) míg a másik ágon a végsőkig megharcolt egymással a Dab.Docler és a Vasas Bp. Stars együttese. Az alapszakaszban remeklő Acélbikák és a középszakaszban nagyon feljavult Sztárok késhegyig menő csatát vívtak egymással. A fejér megyeiek az öt mérkőzést tekintve a lehető legkisebb különbséggel harcolták ki a döntőbe jutást (3-4 bü, 4-3 bü, 2-6, 3-2, 3-2). A két csapat azonos erejét jelzi, hogy az idényben 14-szer(!) találkoztak egymással, mindkét együttes hétszer győzött.
A piros-fehérek részére pihenőnap nélkül kezdődött meg a döntő, ahol végül is a Fehérvár döntő fölénnyel, 4-0 arányban (7-0, 7-2, 9-4, 4-3 bü) diadalmaskodott ellenük, és érték el újabb magyar bajnoki címüket. Igazi, a döntőktől elvárható izgalmas mérkőzést sajnos csak az utolsó összecsapás hozott, pedig a magyar bajnokság többet érdemelt volna…

A Volán egy osztálynyival kiemelkedett a magyar mezőnyből annak ellenére, hogy az OB I-ben illetve a MOL Ligában induló csapatok nagy része is jobb lett ebben az idényben. A három év EBEL részvétel megmutatkozott a csapat teljesítményén, a játékosok játékán, erején, gyorsaságán. A Volán csapata ugyan nem indult el a bajnokságban, de a végére azért odaértek és győztek, ezúttal 11. aranyérmüket szerezték meg.

A DAB gárdájában beértek a fiatalok, főleg a bajnokság elején nagyszerűen játszottak, megnyerték a Magyar Kupát, de a bajnoki döntőn pillanatnyi esélyük sem volt a sikerre.

A Vasas Bp. Stars is jelentősen megerősödött, MOL Liga győztes lett. Emlékezetes párharcot vívtak a magyar bajnokság döntőjéért, végült bronzérmesek lettek, az FTC ellen 3-1-re nyertek (7-4, 1-3, 4-1, 5-1).

Az utóbbi évek legjobb eredményét hozta ki magából az FTC csapata, míg a Miskolc – igaz, ezúttal is a mezőny végén végzett, de minden mérkőzésen remek ellenfél volt, a fehérvári különítmény segítségével valamennyi ellenfelét sikerült legalább egyszer ”elkapni”.

A mieinknek kupaezüst és MOL Liga második helye után a bajnokság végére csalódás jutott, távolról figyeltük a páros meccseket. Mindenesetre az Újpest az utolsó magyar csapat, amelyik legyőzte a Volánt (a tavalyi döntő egyik mérkőzésén), és ahogy az erőviszonyok jelenleg alakulnak, ez sokáig így is marad.

Gratulálunk a bajnoknak, a dobogósoknak. Reméljük, jövőre a lila-fehérek az érmesek közt szerepelnek!

Forrás:utehoki.hu

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://utehockey.blog.hu/api/trackback/id/tr771889427

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása